Leren omgaan met stress

Heb je het gevoel dat stress de bovenhand neemt en vind je geen manieren om tot rust te komen en van je (terugkerende) klachten af te geraken? Dan kan individuele yoga therapie een welkome ondersteuning bieden.

Heel veel ongemakken en klachten zijn stressgerelateerd. Je lichaam geeft vaak duidelijke signalen. Door lichaamsgericht te werken, leer je luisteren naar je lichaam en leer je aanvoelen wat je nodig hebt. Tijdens individuele sessies krijg je specifieke oefeningen aangereikt om de onevenwichten in het lichaam te herstellen.

Door beweging, ademhaling en aandachtstraining creëer je terug ruimte in lichaam en geest en hef je blokkades op.

Individueel Programma Stress Detox

Inhoud

Het programma bestaat uit een verkenningssessie + 4 privésessies van 1 uur.

Tijdens de verkenningssessie richten we ons op het definiëren van de aandachtspunten. We bespreken wat je wil aanpakken. Je krijgt een duidelijke uitleg over het effect van stress op het lichaam. Je leert de eerste oefeningen aan. De focus ligt op het verkennen van het lichaam en het (h)erkennen van spanningen en blokkades. Op die manier wordt duidelijk waar de accenten gaan liggen in de sessies die volgen. Na de verkenningssessie beslis je of je het traject al dan niet verder volgt.

De sessies daarna gaan in op het oefenen en het aanpassen van houdingen aan het lichaam. De inhoud van de sessies wordt aangepast aan jouw behoeften en noden. Kracht, flexibiliteit en herstel komen allemaal aan bod, naargelang van wat je meest nodig hebt.

Daarna heb je de mogelijkheid om een yoga en relaxatie oefenprogramma voor thuis mee te krijgen. Gedurende 2 weken ontvang je verschillende oefenreeksen met telkens een andere focus. Je krijgt gedetailleerde instructies, de voordelen worden benoemd, je krijgt uitleg over het gebruik van hulpmiddelen en welke aanpassingen je kan doen voor het lichaam.

De kracht van deze combinatie schuilt in het feit dat je naast het persoonlijke contact op regelmatige basis, ook kan terugvallen op heel wat materiaal, oefeningen en tips voor thuis. Deze heb je voor het leven, waardoor je er steeds kan naar teruggrijpen op momenten waarop het iets moeilijker gaat.

Prijzen

Individuele begeleiding:

Sessies vinden plaats tijdens weekdagen, tussen 9:00 en 17:00.

  • Verkenningssessie 1u: 45 €
  • Sessiereeks (wekelijks) : 4 sessies van 1u: 200 €
  • Oefenprogramma voor thuis : supplement van 45 €

Na het volgen van dit programma, kan je met tussenpozen een privésessie volgen (60 €/u) of opnieuw een reeks van 4 sessies inplannen op wekelijkse basis (200 €).

Er is mogelijkheid om deze sessies te volgen via Zoom (video conference). Tarief = bovenstaand tarief -10%.

Info en boeking:

marie@masanteyoga.be
0473/90.43.27

Locatie:

Masanté Yoga – Langeboeken 22 – 9930 Lievegem (Zomergem)

Je komt terecht in een omgeving waar vertrouwen en veiligheid centraal staan. Tijdens dit individueel programma gaat alle aandacht naar jou en kan je je richten op hetgeen je wil aanpakken en veranderen. Zo vergroot je je fysieke en mentale veerkracht op een doeltreffende manier en blijf je stress de baas.

Er zijn specifieke individuele programma’s voor zelfstandigen en ondernemers en voor mensen met burn-out. Neem contact op voor verdere informatie.