Eerste keer yoga

Doe je voor het eerst yoga of kom je voor het eerst naar Masanté? Hier enkele praktische tips om je wegwijs te maken:

Draag makkelijke kledij, waarin je vrij kan bewegen. Zorg ervoor dat je je niet hoeft om te kleden, tenzij het niet anders kan.

Yoga wordt doorgaans op blote voeten beoefend. Je schoenen kan je opbergen in de witte kastjes tegen de muur in het inkomgedeelte of in de kleedkamer. Neem gerust een truitje en je kousen mee de zaal in, zodat je die kan aantrekken tijdens rustmomenten. Vermits de deuren open blijven staan, is het aangeraden een trui te voorzien. Laagjes zijn dus handig. 

Eet niet te zwaar vlak voor je naar de les komt. Idealiter zit er 2 uur tussen de maaltijd en de yogales. Indien je iets eet, kort voor de les, zorg dan voor een licht verteerbare maaltijd, zodat je tijdens de les geen last hebt. Hydrateer voldoende na de les. Breng eventueel een flesje water mee. 

Er zijn matjes, blokken, riemen, dekens en kussens aanwezig in de zaal. Je mag uiteraard je eigen materiaal meebrengen als je dat wenst. 

Er worden geen gsm’s toegelaten in de zaal. Gelieve je gsm uit te zetten van zodra je Masanté binnenstapt.

Wees op tijd. Als je nog moet betalen of een vraag hebt, kom dan zeker een paar minuten op voorhand. De deur sluit van zodra de les start. De zwarte glazen ingangsdeur, is de enige toegang tot het gebouw.

Meld steeds vooraf blessures of lichamelijke ongemakken aan je docent. 

En tot slot: relax en geniet van je les!