WAT DEELNEMERS VERTELLEN

Als financieel adviseur verleen ik advies en ondersteuning aan Masanté, een zeer klantvriendelijke en unieke yoga studio. Ik leerde Marie kennen tijdens een workshop die ik bij haar volgde. Door mijn zittende job, heb ik vaak te maken met spierspanning en stijfheid. Marie heeft mij geholpen om ontspanning en lichaamsbewustzijn te herontdekken. Zo ondersteunen we elkaar met onze expertise. Een mooie synergie.

Kris Bleys
Zaakvoerder Mente Valiosa Consult

Na de bevalling van mijn tweede kindje voelde mijn lichaam helemaal verstijfd, verzwakt en uit balans. Vanuit mijn opleiding ken ik het belang van sterke buik-, rug- en bekkenbodemspieren. Ook het evenwicht tussen onze verschillende spiergroepen in kracht en lengte is essentieel. Daarom ging ik op zoek naar yoga lessen die combineerbaar waren met mijn werk in de praktijk en de zorg voor mijn kindjes.

Praktisch gezien vielen alle stukjes in elkaar bij Masante maar ook inhoudelijk voldeden de lessen helemaal aan mijn noden en verwachtingen.

In maart viel alles dan ineens stil. Tot mijn grote opluchting schakelde Marie heel snel over naar live online lessen. Sindsdien ben ik helemaal verknocht aan deze manier van yoga beoefenen en dit om verschillende redenen! Allereerst blijft de kwaliteit van de lessen behouden. In de move and flow lessen wordt wekelijks met een ‘thema’ gewerkt en is er aandacht voor kracht, lenigheid en ontspanning. De combinatie klopt helemaal en de ‘ontspannende inspanning’ doet mijn lichaam enorm veel deugd. Marie houdt de schermen van alle deelnemers ook nauwlettend in het oog om bij te staan waar nodig. Begeleiding blijft dus steeds mogelijk.

Tenslotte geeft het mij ook bijzonder veel rust te weten dat ik mij niet naar de studio moet haasten om het aanvangsuur van de les te halen.

Conclusie van het online les gebeuren is: hetzelfde moment en dezelfde yoga maar dan gewoon vanuit je eigen plekje thuis. Ik ben helemaal overtuigd en raad het iedereen aan!!!

Carmen De Paepe
Osteopaat

Ik volgde al een tijd yoga voor ik Masanté ontdekte. Wat ik apprecieer aan Marie is haar stijl, rust, stem, en de oefeningen die ze geeft. Ik kan mezelf ‘geven’ in de sessies, wat alleen maar mogelijk is met de goede ingrediënten.

Joke Ameel
Formosa reizen

Ik ben een klassiek verhaal van iemand die ervoor gaat op het werk, no nonsense is, perfectionistisch is en niet durft toegeven dat ik iets niet aan kan. En ook iemand die altijd had gedacht dat yoga écht niks voor mij was. Waarom niet? Geen conditie om te stretchen, geen zin om rare poses te gaan doen (en eigenlijk – waarom zou ik die moeten doen, je vermagert daar niet eens van, dacht ik) en ik zag mij gewoon niet passen bij de mensen die daar zo rustig op de mat zitten niks te doen. Ik heb in het verleden ook al eens een sessie meegedaan (gewoon om te proberen en omdat het hype was). Maar toen wist ik zeker, het is niks voor mij.

Tot… Ja… Tot het te veel werd voor mij. Zeer frustrerend. Je hoofd wilt ervoor gaan, vanalles doen want er is zoveel te doen maar je lichaam kan niet. Verschrikkelijk voor iemand zoals ik.

Ik volgde Marie op facebook omdat onze kindjes in dezelfde opvang zitten en omdat ik haar zus ken. Niet omdat ik yoga wou doen. Want dat was niets voor mij. En toen ik thuis zat, zag ik af en toe de beelden van de studio passeren.

Tijd voor jezelf nemen, zei iedereen mij toen. Gaan wandelen in de natuur, ademhalen, een warm badje nemen en ja, yoga zat er ook tussen. Allez dan, ga ik maar doen zeker? Op dat moment stond ik wel open om alles op mij te laten afkomen.

En verrassend genoeg, waren dat niet de poses of de oefeningen, maar Marie’s woorden. Woorden die recht in mijn hart kwamen als een pleister om de wonde. Eindelijk begon ik te begrijpen waar het om gaat…

Het is bijna een jaar sinds ik yoga doe. Eerst via de individuele lessen, daarna de groepslessen. Ik doe altijd mee aan de rustige sessies waar de oefeningen mij het meest aanspreken (ik moet wel toegeven, de neerwaartse hond doe ik niet graag en doe ik gewoon niet mee omdat dat mag van Marie 😉

Tot nu toe was geen enkele les dezelfde. Alles wat Marie zegt en de manier waarop ze de lessen opbouwt, maakt dat ik het niet meer kan missen.

Monika Jaskiewicz
Business Manager bij Trifinance

Ik geniet altijd van mijn uurtje yoga. Ik vind Marie’s stijl heel aangenaam. Een goed tempo en een goede afwisseling tussen meer intense bewegingen en relaxatie. Ze legt het goed uit en zorgt altijd voor een lichtpunt in mijn dag.

Nathalie Van Ginderdeuren
Project Consultant

Online yoga

Maart 2019 – Lockdown 1.0 – het moment dat bij ieder van ons in het geheugen gegrift staat…
“Zekerheden” en vertrouwdheden vallen weg, angst steekt de kop op.
De zoektocht naar een “nieuw normaal” gaat van start…

Sinds ik twee jaar geleden de yogastudio van Marie binnenstapte, voelde ik “dit klopt gewoon, hier wil ik meer van ervaren, veel meer…”
Yoga helpt me sindsdien “uit mijn hoofd te komen” en opnieuw verbinding te voelen met mezelf en anderen, mijn lichaam en ziel, de natuur, …

Tijdens de lockdown hielp (helpt) yoga mij om geankerd te blijven en niet overspoeld te worden en weg te drijven.
De online yogalessen van Marie hebben me hier toen (en nu!) enorm bij geholpen!
Het was een beetje zoeken in het begin: leren werken met Zoom (supereasy eigenlijk), aanvaarden dat de kindjes nieuwsgierig komen meekijken/doen, geïmproviseerde props bij elkaar zoeken…

Maar online yoga is HEERLIJK, want je kunt:
– gewoon vanuit je eigen huis/tuin dat verbindende gevoel ervaren
– je overgeven aan de professionele begeleiding van Marie
– grenzen verleggen en mild zijn voor jezelf
– na de les zolang je wil nagenieten van die heerlijke savasana !!
– …

Leen Van Hauwenhuyse
Psychologe

Al sinds het prille begin volg ik les in de yogastudio van Marie.

Door de lockdown moest de studio helaas tijdelijk sluiten, waardoor ik de online lessen beginnen volgen ben.

In het begin was het wel wat aanpassen, en met een gezin met 2 kinderen en een hond 😉 was er altijd wel iemand die mijn les verstoorde waardoor ik de nodige rust niet kon vinden.
Maar ondertussen heb ik mijn eigen rustige hoekje gevonden, ik installeer me helemaal met het nodige materiaal bij de hand (die je trouwens ook allemaal online kan verkrijgen bij Marie) en geniet van de les.
Ik luister gewoon naar de rustgevende stem van Marie en volg de aanwijzingen die ze telkens heel duidelijk meegeeft, het is dus niet zo dat ik aan mijn scherm gekluisterd zit om de oefeningen te kunnen doen. Ik laat het gewoon over mij komen en geniet.

De Relax en Renew les op maandagavond is echt mijn momentje, mijn mat in het bureel, sfeerlichtje erbij, deur dicht en enkel de instructies van Marie op de achtergrond.
Een uurtje me-time om daarna helemaal ontspannen voor de tv te ploffen 😉
Ik volg dan ook nog de Gentle Morning Flow op woensdagochtend, een energiekere les om de ochtendstijfheid goed los te maken. Een ideaal begin voor een halve vrije dag met de kids achteraf.

Zooo blij dat we toch nog online terecht kunnen bij Marie.

Cindy Van Loo
Uitbaatster Cindy's Corner

Online yoga was voor mij in het begin onwennig: weerstand, angst …
Maar toch zei iets in mij: ‘probeer het’ en ik voelde al snel verbondenheid, rust en signalen die mijn lichaam me geeft.
Beeld en klank zijn altijd heel duidelijk en Marie is een warme persoon.

Iets om naar uit te kijken in deze harde tijden.
Een gezellig plekje in huis op mijn matje met een fris geurtje en mijn hond. Meer moet dat niet zijn voor mij.

Ik ben dankbaar voor dit mooie initiatief.

Zo vaak volstaat het
om te durven naar binnen gaan
zo vaak volstaat het
om in de donkere stilte
licht te voelen

Filip Maes

Marie start de les altijd met een leuk “infomomentje”, een tip of een bepaald gevoel of op wat we gaan werken. Ze legt uit wat daar achter zit voor je lichaam en wat we kunnen doen met onze gedachten. Elke keer heb ik deugd van deze uitleg.

Tijdens de les zorg ze er ook steeds voor dat een beweging en gevoel uitleg krijgt. Zo sta ik meer stil sta bij wat ik doe én voorkom ik dat ik over mijn grenzen ga.

Sommige oefeningen kunnen ook een zachtere versie hebben en dat licht ze ook toe.

Ze is er steeds met een glimlach en een bepaalde warmte.

Toen de lessen alleen maar online te volgen waren, had ik daar eerst geen goed gevoel bij, maar het was gewoon een drempel. Nu kijk ik er elke keer naar uit.

Michelle Bernaerdt