Relax & Renew Yoga

Deze zachte vorm van yoga reduceert stress, verbetert je fysieke gesteldheid (ook als je bepaalde fysieke klachten hebt zoals bij fibromyalgie, burn-out, …) en kan beoefend worden ongeacht de leeftijd.

De nadruk ligt op zachte, bewuste bewegingen en ondersteunde houdingen die steeds aangepast kunnen worden aan jouw individuele mogelijkheden. Je leert focussen op je ademhaling en wat je voelt in het lichaam. Op die manier ervaar je een diepere ontspanning en kom je volledig tot rust.

Op maandag van 20:00-21:00.

Move and flow Yoga

Bij deze vorm van yoga ga je vlot van de ene houding naar de andere en zijn de houdingen iets uitdagender. Een dynamische yoga waarbij je intens en bewust gaat bewegen, met tussendoor een paar deugddoende stretches. 

Op dinsdagavond van 20:00 tot 21:00.

Start the day Yoga

Niets is zaliger dan je lichaam laten ontwaken met yoga. Tijdens deze les laat je de ochtendstijfheid en spanning uit het lichaam wegvloeien, en warm je je lichaam op, waardoor je rustig en energiek de dag in gaat.

Op woensdag- en vrijdagochtend van 9:00 tot 10:00.

XL Yin Yang Yoga

Deze XL sessie is een mix van 2 yogastijlen in 1 les. Na een intuning en opwarming volgt een dynamische flow (yang), waarbij je actief spierkracht ontwikkelt. De les eindigt met houdingen die de spieren stretchen en meer effect hebben op het bindweefsel (yin). Op die manier ervaar je na de inspanning een diepe ontspanning en breng je lichaam en geest in balans.

Deze sessies gaan door op woensdagavond van 19:45 tot 21:00.

Docente: Karen Meyvaert

Plaats is definitief gereserveerd na betaling.

XL Pilates basislevel

Pilates is een bewegingsvorm die je lichaam in balans brengt en sterker maakt. De oefeningen draaien rond bewust bewegen, met controle en beheersing. De lichaamshouding en spierbeheersing zijn hierbij zeer belangrijk. Verder wordt ook gelet op de ademhaling en het werken vanuit je lichaamscentrum. Met pilates werk je aan de dieper gelegen spieren. Je kunt hierdoor rugklachten en nekklachten verminderen en voorkomen.

In de lessen ligt de focus vooral op het correct aanleren van Pilates oefeningen. Zowel beginners als mensen met enige Pilateservaring zijn welkom.

Op zaterdag van 10:00 tot 11:15

Docente: Nele Van De Velde 

Plaats is definitief gereserveerd na betaling.