Over Marie - bezielster Masanté - yoga docente
Yoga is een deel geworden van mijn leven. Het doet me verbinden, met mezelf en met anderen. Yoga heeft me geleerd te zijn en te aanvaarden wie ik ben en het mooie in de dingen te zien. Het leert me bewuster in het leven te staan.

Kennis en ervaringen delen, ten dienste staan van mensen,… vormden jarenlang de rode draad in de commerciële functies die ik uitoefende. Tot op het punt waar ik mij fysiek en mentaal vastgeroest voelde… Omdat ik te weinig focus legde op dingen die mij energie gaven en op automatische piloot draaide. De connectie met mezelf was ver te zoeken… Op dat punt kwam yoga op mijn pad, en algauw besloot ik het roer om te gooien. Yoga hielp om de verbinding met mezelf en met anderen te herstellen en bracht opnieuw evenwicht in mijn leven. Omdat ik mijn passie voor yoga zo graag wou delen, volgde ik een teacher training en menige yoga opleidingen en workshops. Ik blijf mij continu verdiepen in yoga. Het is deel van mijn ‘voeding’ en persoonlijke ontwikkeling. Lesgeven en iets kunnen brengen waar ik 100% achtersta, geeft de voldoening die ik zoek.

Door het aanbieden van yoga, op een inspirerende plek, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren in de ontwikkeling van een goede fysieke en mentale gezondheid. (Ma)Santé! Marie.

Over Karen - yoga docente
Yoga is mijn rustpunt in het dagelijkse hectische leven, mijn me-time: ‘Thuiskomen’. Dit omschrijft voor mij het doel van yoga: met je aandacht bewust en liefdevol naar binnen gaan, harmonie en rust vinden met jezelf om van daaruit je te openen voor de anderen en de wereld rondom je, het leven te omarmen, de dingen te aanvaarden zoals ze zijn, volop te genieten van de kleine dingen, te leven in het nu, dankbaar te zijn voor alles wat op je pad komt…

Zoals bij zovelen bracht het hectische leven mij vele jaren geleden in contact met yoga… Yoga kalmeerde me en hielp me fysiek maar vooral ook mentaal terug bij mezelf te komen. Na elke yogales voelde ik me volledig  ontspannen, en tegelijkertijd ook vol energie.

In 2014 voelde ik een nog grotere behoefte aan yoga en volgde ik een teachertraining olv Joachim Meire. In eerste instantie om mijn eigen yogapractice te verdiepen, maar gaandeweg begon het te kriebelen om mijn passie voor yoga te delen en zelf yogales te geven.

Als mama van 2 kinderen, ben ik me er ook heel hard van bewust dat je niet vroeg genoeg met yoga kan beginnen en besloot ik een opleiding tot kinderyogadocent te volgen bij Vanessa Demeulemeester (Amba Amba). Kinderyoga biedt een tegenwicht aan de vele prikkels, de soms hoge verwachtingen en de alomtegenwoordige prestatiedruk waar kinderen reeds op jonge leeftijd aan blootgesteld worden.

Bij Masanté geef ik de reeks yin yang yoga voor volwassenen en op regelmatige basis organiseren we ouder-kind yogasessies, waar ik telkens mag ervaren hoe (groot)ouder en kind zo genieten van dat kwalitatief wij-momentje.

Over Nele - kinderyoga docente
Balans is waar het voor mij om draait en net daarom biedt yoga volgens mij ook voor kinderen een zeer grote meerwaarde.

Ik ben Nele, mama van twee fantastische kadees: Daan en Jona. Samen met Jürgen en zijn twee zonen vormen wij ons nieuw samengesteld gezin. Ik heb als opvoedster gedurende 10 jaar met hart en ziel met volwassenen met een verstandelijke beperking gewerkt en heb door hen écht leren kijken, voelen, anders communiceren, … én heb heel veel over mezelf geleerd. Toen ik begin de 20 was, kwam ik in contact met yoga en creatief werk. Mede dankzij een paar pittige hobbels op mijn levenspad, ben ik een stuk dichter bij mezelf gekomen en kwamen het creatieve werk en yoga opnieuw op de voorgrond. Daarbij kwam ook het verlangen om met kinderen te werken steeds dichterbij. De opleiding kinderyoga bij Amba-Amba was een bron van inspiratie en is nu de kapstok waar ik mijn interesses en creatief ei in kwijt kan. Een fantastische ervaring! Mijn kinderen zijn mijn testteam dat me helpt om stevig met mijn yoga-voeten op de grond te staan en me uitdaagt om verder te groeien en dicht bij mezelf te blijven. Balans is waar het voor mij om draait en net daarom biedt yoga volgens mij ook voor kinderen een zeer grote meerwaarde. Soepelheid, lichaamsbewustzijn, geloven in jezelf, kracht, samenwerken, ont-moeten, speelsheid, creativiteit, evenwicht, rust, … de mogelijkheden van kinderyoga zijn, net zoals de mogelijkheden van kinderen, onbeperkt en dat spreekt me zo aan! Ik hoop mijn enthousiasme hiervoor te kunnen overbrengen op de kinderen waarmee ik samen op weg zal gaan! Ik kijk er naar uit! Zonne-groetjes, Nele

Over Joke - yoga docente
Kinderen mogen in mijn les zijn wie ze zijn. Er is geen prestatiedruk of verwachtingen. Elk kind is even welkom. Thema overschrijdend leg ik in mijn lessen de nadruk op het zichzelf mogen zijn, respect voor jezelf en de ander en samenwerken.

Ik ben Joke Van Hecke, 31 jaar en afkomstig van Evergem. Ik werk als ergotherapeute en gaf reeds enkele jaren turnles aan kindjes. Ik hou enorm van de natuur en maak graag lange wandelingen met mijn gezin. Het beoefenen van yoga is voor mij een vast onderdeel van mijn dag, iets waar ik telkens enorm naar uit kijk. 

Vier jaar geleden verloor ik door een opeenstapeling van gebeurtenissen volledig het contact met mezelf. Dit met een lange periode van totale uitputting tot gevolg. Yoga en relaxatie leerden mij echter stil te staan, bewust om te gaan met mijn lichaam en leerden mij de kracht van ademhaling. Na de geboorte van mijn dochtertje Elise begon ik aan een opleiding tot gevorderde kinderyogadocente en relaxatietherapeute. Zij is mijn grote drijfveer, voor haar wil ik aan een wereld bouwen waar mensen weer meer in verbinding staan met zichzelf, de ander en de natuur. 

Waar kan ik dan beter starten dan bij het lesgeven aan kinderen. Als je ziet hoeveel prikkels kinderen reeds op jonge leeftijd te verwerken krijgen, besef je dat ook zij heel erg gebaat zijn met yoga.

In mijn lessen wil ik hen dan ook op een speelse manier terug in contact brengen met zichzelf. Door yoga oefeningen, beweging, ademhalingsoefeningen, massage, klank en spel wil ik hen de mogelijkheden van hun eigen lichaam en innerlijke wereld leren kennen.

Over Nele - Pilates docente
Het lichaam op een bewuste manier bewegen via gecontroleerde oefeningen is de basis van pilates om het lichaam sterker te maken. Intensiteit en snelheid groeien naarmate de basis is gevormd. Door alles te verbinden brengen we meer balans in het lichaam.

Als klein meisje danste ik mijn gevoelens en emoties naar buiten. Nu gebruik ik de dans om meer reflectie te krijgen hoe het met me gaat en om me te geven wat ik nodig heb.

Deze weg legde ik ook af op professioneel vlak. Ik was fitnessbegeleidster en gaf verschillende soorten groepslessen. Na enige tijd wou ik me verdiepen in hoe alles in het lichaam verbonden is met elkaar.

Met deze nieuwsgierigheid ging ik naar The Pilates Studio in Den Haag. Daar werd ik helemaal ondergedompeld in het hele pilates systeem. Ik kreeg er de klassieke pilatesmethode aangeleerd, die Romana, een rechtstreekse leerlinge van de uitvinder Joseph Pilates, verder zette. Het werd een heel leerrijk jaar dat me de basis gaf waar ik nu nog steeds mee werk.

Via de opleiding dans- en bewegingstherapie, die ik volg, blijf ik me verder ontwikkelen in hoe het lichaam zich verbindt op emotioneel, fysiek en mentaal vlak.

Dit geeft me de extra input die ik graag doorgeef in mijn lessen pilates.