Live online yoga volgen

Thuis yoga volgen was nog nooit zo eenvoudig. De technologie staat ons toe instant te verbinden, mekaar te zien en te horen. We zijn hier in deze periode enorm op aangewezen. Ook als we yoga willen beoefenen.

Zoom

Als je via de website ingeschreven bent voor een online les, zal je ten laatste een half uur voor de sessie van start gaat, een link doorgestuurd krijgen op het emailadres waarmee je ingeschreven hebt.

Als je op deze link klikt, kom je op de website van Zoom terecht. Je klikt dan op Zoom Meetings openen. Als je een scherm krijgt met Join A Meeting, klik je daarop en vul je de 10 cijfers in die je in de code hebt doorgekregen.

Als ik de meeting nog niet heb geopend, zal je niets te zien krijgen. Je opent de link dus pas ten vroegste een kwartier voor de les van start gaat. Je komt dan in een ‘wachtruimte’ terecht. Van zodra ik aanwezig ben, laat ik je binnen en kom je in een soort virtuele ruimte terecht. Je ziet mij dan in de studio en de andere deelnemers die hun camera opstaan hebben.

Om de les goed te volgen zet je mij best op Speaker View. Je ziet mij dan op een groter scherm.

Als je niet zichtbaar wil zijn klik op Stop Video. Als je je microfoon wil uitschakelen, klik allereerst op Mute. Links onderaan zit een microfoon en camera icoontje. Er staat een streep door deze knoppen als je niet hoorbaar en/of zichtbaar bent. Wil je wel weer zichtbaar of hoorbaar zijn klik er opnieuw op. Met deze knoppen kun je ook je audio en video instellingen aanpassen, andere luidspreker, microfoon of webcam kiezen, indien gewenst.

Plaats je scherm zodanig dat je het goed kan zien als je zit èn als je rechtstaat. Een klein beetje hoogte is dus handig (kist of laag tafeltje bvb). Zet je scherm in het verlengde van een hoek van je mat. Zo zie je het scherm zowel als je in de lengte zit of staat als in de breedte.

Zorg ervoor dat je batterij opgeladen is of blijft en de Wifi verbinding stabiel is. 

Yoga materiaal

Een yogamat is het enige yogamateriaal wat je nodig hebt. Daarnaast kan je je behelpen met kussens, dekens, boeken en een zachte riem (bvb uit een badjas) of lange sjaal.

Heb je nog vragen in verband met het online volgen van een les, mail gerust naar marie@masanteyoga.be.