Kinderyoga
Waarom kinderyoga?
 
Het stressvolle, gehaaste leventje dat we tegenwoordig leiden, gaat helaas ook aan onze kinderen niet onopgemerkt voorbij. Je kan je de vraag stellen of we onze kinderen niet teveel druk opleggen om van alles te moeten en constant te presteren. Vooral de druk om hoge cijfers te halen op school lijkt ervoor te zorgen dat kinderen stress ervaren, maar ook thuis en in hun vrije tijd is de druk soms hoog. Bij de allerkleinsten zijn het vaak de vele prikkels van buitenaf die zorgen voor onrust in het hoofd.
 
De voordelen van kinderyoga:
 
Rust en ontspanning helpt kinderen om beter met druk van buitenaf om te gaan. Net als bij ‘normale’ yoga probeert kinderyoga te helpen om lichaam en geest in verbinding te brengen. Sommige oefeningen zijn erop gericht om letterlijk even stil te staan, bijvoorbeeld evenwichtsoefeningen.
 
Kinderyoga leert kinderen technieken die helpen zich beter te concentreren, stress te verminderen, zelfbewuster en zelfverzekerder te zijn.
 
Hoe verloopt een les kinderyoga?
 
Het gaat in kinderyoga helemaal niet om presteren maar vooral om genieten en ontspannen. Kinderyoga is absoluut niet alleen stilzitten op het matje. Dynamisch bewegen wordt afgewisseld met rustmomenten. De les bestaat uit verschillende onderdelen zoals yogahoudingen, creatief spel, bewegen, muziek, liedjes, tekenen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.
 
De werking van yoga is ook voor kinderen krachtig en waardevol. Het gaat om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen. Kinderen ervaren op een ongedwongen manier dat het fijn en veilig is om zichzelf te zijn.
 
Kinderyoga is aangepast aan de belevingswereld van het kind. Vandaar dat de groepen bij Masanté onderverdeeld zijn: van 4-6 jaar (kleuters) en van 7-11 jaar (lagere school).
 
Meer info op de pagina groepslessen.

Laat een bericht achter.